Teknoloji

Dünya Şifre Günü için 3 Şifre Güvenliği İpucu

İnternet kullanıcılarının çevrimiçi hesaplarını korumak ve şifre kullanmaya teşvik etmek amacıyla her yıl kutlanan Dünya Şifre Günü, siber güvenlik uzmanlarının ve uygulayıcılarının da ilgisini çekiyor. Her yıl yayınlanan Veri İhlalleri Araştırma Raporu’nun bu yılki sonuçlarına göre, insan unsuru %82’lik bir oranla ihlale neden olan ana faktörlerden biri olarak sıralanıyor. Gömülü siber güvenlik alanında dünya lideri olan WatchGuard’da Kimlik Birimi Başkan Yardımcısı Carla Roncato, şifre güvenliği için 3 ipucu paylaşıyor.

Çevrimiçi güvenliği artırmak ve kullanıcıları internet kullanımı konusunda bilinçlendirmek amacıyla bu yıl 4 Mayıs Dünya Şifre Günü kutlanıyor. Kimlik avı saldırılarında veya diğer ihlallerde insan unsuru büyük bir rol oynamaya devam ediyor. Birçoğumuz ondan tamamen kurtulmak istesek de, şifreler bir süreliğine geçmişte kalmış gibi görünmüyor. Uygulamaların, hizmetlerin ve sistemlerin yeni protokolleri benimsemesi ve modernize etmesi muhtemelen daha uzun yıllar alacaktır. WatchGuard Kimlik Birimi Başkan Yardımcısı Carla Roncato, Dünya Parola Günü’nde herkesin daha iyi parola yönetimi için neler yapabileceğini düşünmesi gerektiğini ifade ederek, “Modası geçmiş parola yönetimi uygulamalarını bırakıp, hesaplarımızı ve kimlik bilgilerimizi saklamak için modern kimliği kullanmalıyız. çevrimiçi daha güvenli. Doğrulama teknolojilerinden yararlanmamız gerekiyor.” açıklama yaptı

Doğru Parolayı Ayarladıktan Sonra Nasıl Korunursunuz?

Her yıl yayınlanan Bilgi İhlalleri Araştırma Raporu’nun bu yılki sonuçlarına göre, insan unsuru %82’lik bir oranla ihlale neden olan ana faktörlerden biri olarak sıralanıyor. WatchGuard’ın Kimlik Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Carla Roncato, güçlü parolaları belirlemek ve korumak için 3 ipucu paylaşıyor.

1. Kolay ve sık tekrarlanan şifreler kullanmayın.En az 16 rastgele karakterden oluşan uzun ve güçlü şifreler tercih edilmeli ve her hesap için farklı şifreler oluşturulmalıdır.

2.  Bir şifre yöneticisi kullanın. Parola yöneticileri, karmaşık parolaların otomatik olarak oluşturulmasını ve güvenli bir biçimde saklanmasını çok daha kolaylaştırır. Ayrıca, bir parola yöneticisi kullanırken, hatırlanması gereken yalnızca ana parola vardır.

3. Çok faktörlü kimlik doğrulamayı (MFA) kullanın. Bugün MFA, bir saldırganı yavaşlatmanın en uygun yolu gibi görünüyor. Biyometrik parmak izi veya yüz taramaları, donanım anahtarı veya cep telefonu şifresi gibi çoklu kimlik doğrulama faktörlerini birleştiren e-posta kimlik avı gibi bir teknikle bir şifreye erişilse bile, hesabı ele geçirmek için ikinci bir teknik gerekir. Hiçbir kimlik doğrulama sistemi, motive olmuş bir saldırganın elindeki araçlara ve tekniklere tamamen dirençli değildir. Ancak MFA, tek, varsayımsal veya güvenliği ihlal edilmiş bir parola için değerli bir caydırıcıdır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu